Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató


Tartalomjegyzék

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Adatkezelő adatai
  • A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama
  • Adatfeldolgozás
  • Adatbiztonsági intézkedések
  • Az érintett jogai
  • Jogorvoslatok


Adatkezelő adatai:

Az adatkezelő megnevezése: Promix Universal Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő)
Az adatkezelő levelezési címe: 2030 Érd Platánfa utca 40.
Az adatkezelő e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az adatkezelő telefonszáma: +36 70 603 7404
Honlap: http://www.webesmedia.hu


A honlapon végzett adatkezelések jogalapja, célja, a kezelt személyes
adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama


Szerződéses kötelesség


Az adatfeldolgozásnak szükségesnek kell lennie az adott Szolgáltatáshoz, és rögzítve kell
lennie az egyénnel kötött szerződésben.


Hozzájárulás


Önkéntes, konkrét, megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelműen kinyilvánított
hozzájárulás szükséges, félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján kifejezve.
Az embereknek joguk van visszavonni a hozzájárulást, amire fel kell hívni a figyelmüket.
A hozzájárulásnak az adott Tagállamban érvényes beleegyezési korhatár feletti személytől,
illetve ellenkező esetben a szülőtől/gondviselőtől kell származnia, vagy a szülő/gondviselő
engedélyével kell történnie.
Bizonyos típusú feldolgozáshoz kifejezett hozzájárulás szükséges (pl. speciális kategóriákba
sorolható személyes adatok feldolgozásához).


Jogos érdek


Egy vállalkozásnak vagy külső félnek olyan jogos érdekekre van szüksége, amelyeket nem
bírálnak felül az egyének jogai vagy érdekei. Ha az egyén ellenvetéssel él, az adatfeldolgozást
az ellenvetés elbírálásáig szüneteltetni lehet.


A honlapon végzett adatkezelések célja


Az adatkezelés céljáról az adatkezelő egyértelmű tájékoztatást ad. Az adatkezelés célja lehet
marketing, ügyfélszolgálati, vagy a pénzügy- és számviteli törvények alapján rögzített.

A kezelt személyes adatok köre


A személyes adatok egy részét a felhasználó adja meg a fenti jogalapoknak megfelelő módon,
másrészt az adatfeldolgozók a cookie-k használatával kapcsolatban szerzett adatokat
továbbítják az adatkezelő számára.
A kezelt személyes adatokkal kapcsolatos jogokat biztosítjuk.

Az adatkezelés időtartama


Az adatkezelés időtartamának meghatározása a törvényi előírások, a jogos érdek, a
szerződésben meghatározott feltételek és a hozzájárulás visszavonása alapján történik.


A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás


Mi az a cookie?


Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie
betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el
azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és
közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a
látogatóinkról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem
alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni
azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze
tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre
tárolásra kerül számítógépén.


A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások,
valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló
2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1)
bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.


A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához
nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek
hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k
élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.


Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek
elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken
találhat:

A cookie-k telepítése miatt hirdetések, reklámok jelenhetnek meg a böngészett weboldalakon,
ezeket blokkolni lehet. A blokkolásról – többek között – itt lehet tájékozódni:

https://www.google.hu/search?rlz=1C1DVCL_enHU476HU476&ei=OaHyWrHMDorCwQKZ_pboBQ&q=ad+
blocker+let%C3%B6lt%C3%A9s&oq=ad+block&gs_l=psyab.1.0.0i71k1l8.0.0.0.135370.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.VwFPYAACGyQ

 

A megrendeléssel és a számlázással kapcsolatos adatkezelés

 

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.)
rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával
összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6
§ (5) bekezdése a) pontja alapján az Adatkezelőt terhelő, Sztv-ben megfogalmazott jogi
kötelezettség teljesítése.


Az adatkezelés célja:

A jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési
kötelezettség teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak
a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg
kell őrizniük.

A kezelt adatok köre:

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a
megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama:

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8
évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott
hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján
jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.

 

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

 

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásai jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv.
5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja:

Az áruszállítás esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt árut az Ön igényéhez
alkalmazkodva szerződéses partnerünk közreműködésével kiszállítsuk az Ön számára.

A kezelt adatok köre:

Név, számlázási cím, postázási cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

 

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

 

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető
feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az
adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2)
bekezdésével összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja:

Az adat kezelésének célja az, hogy értesüljön a legfrissebb és legjobb ajánlatokról, akciókról.
Tájékoztatjuk arról, hogy a hírlevélben nem csak az Adatkezelő, hanem más gazdasági
társaságok ajánlatait, hirdetéseit is elhelyezhetjük, azonban számukra az Ön személyes adatait
nem adjuk át, nem továbbítjuk.

A kezelt adatok köre:

Név, weboldal, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

 

A regisztrációval együtt járó adatkezelés

 

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V.
törvény (Ptk.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával
összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja:

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást
tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni)

A kezelt adatok köre:

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a
megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama:

A hozzájárulásának visszavonásáig.

 

További adatkezelések

 

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatást
nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az
adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).


Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli
adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az
Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen
személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról
kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

 

Az adatfeldolgozók megnevezése

Email marketing:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Sales Autopilot Kft.
Az adatfeldolgozó elérhetőségei: székhelye: 1024 Budapest, Margit krt. 31-33, félemelet 4-
5., Adószám: 25743500-2-41 E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a személyes adatok
tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Tárhely:
Az adatfeldolgozó megnevezése: AB Plusz Kft.
Az adatfeldolgozó elérhetőségei: Székhely: 2049 Diósd, IV. Béla király utca 48., Adószám:
21586091-2-13 E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a személyes adatok
tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Google Adwords hirdetés:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Google Ireland Ltd,
Az adatfeldolgozó elérhetőségei: székhelye: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4,
Ireland.
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a személyes adatok
tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.
https://privacy.google.com/businesses/
https://privacy.google.com/businesses/processorterms/

Facebook marketing:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Facebook Ireland Ltd.
Az adatfeldolgozó elérhetőségei: székhely: 4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a személyes adatok
tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.
https://www.facebook.com/privacy/explanation

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zrt.
Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Az adatfeldolgozó adószáma: 10901232-2-44
Az adatfeldolgozó e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a
megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a
telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően
haladéktalanul törli.

A számlázással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység:
Az adatfeldolgozó megnevezése: KBOSS.hu Kft., 
Az adatfeldolgozó székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7/C
Az adatfeldolgozó adószáma: 13421739-2-41
Az adatfeldolgozó e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt termék, vagy szolgáltatás kiszámlázásában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a törvényben előírt időtartamig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében,
hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás,
nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és
sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás
ellen.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt megilleti:

  • a tájékoztatáshoz való jog,
  • az adatok helyesbítéséhez való jog,
  • az adatok törléséhez való jog,
  • az adatok zárolásához való jog,
  • a tiltakozás joga.

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai
kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb
azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az
adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok
továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az
adatokat.


Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait
helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.
Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő
legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt
törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5)
bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így
például a számlázással összefüggésben).


Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés
sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető,
ameddig fennáll az az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
 ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó
jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik
személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés
esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben;
 ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül –
közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára
történik.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de
legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és
döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy
törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban
vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés
iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Jogorvoslati lehetőségek

Panasztétel az adatkezelőnél:

Mile Péter - Promix Universal Kft.

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 70 603 7404
Levelezési cím: 2030 Érd, Platánfa utca 40

 

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó
törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes
adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság

Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések
megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az
Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kell
jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba.
Adatvédelmi nyilvántartási szám:
NAIH-127253/2017

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap
módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési
tájékoztatót.

Telki, 2018. május 11.

Mile Péter
Ügyvezető igazgató
Promix Universal Kft.
webesmedia.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.